Michiel Busz
Ik ben permacultuur ondernemer.
Ik geef cursussen, workshops en lezingen over permacultuur en ben in mijn eigen huis, tuin en buurt actief met allerlei groene projecten. Daarnaast beheer ik een klein voedselbos in Kanaleneiland en ben ik vrijwilliger bij het voedselbos van Utrecht Natuurlijk in de Stadstuin Kanaalweg.
Er is al aardig wat groen en er zijn veel betrokken mensen, maar dat mag altijd meer!
We hebben in onze straat met de buren enkele leuke projecten opgepakt: Fruitleibomen in ons achterommetje en meerdere bakken met beplanting in onze zeer brede stoep.
Permacultuur is een ontwerpwetenschap die zich volledig richt op duurzaamheid, regeneratie van grond, voedselproductie en meer. Ik ben hier al sinds 2017 hobbymatig mee bezig en ga inmiddels als permacultuur ondernemer door het leven.
Vooral de ontwerpkant heeft mijn interesse: Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het creeeren van (groen-)projecten? Zowel qua plaats als door de tijd heen.
Ik heb ervaring met het aanleggen en onderhouden van voedselbossen. Ik heb jaren lesgegeven en daar ligt mijn kracht ook nog steeds nu ik me op permacultuur richt.