Kom naar het Wilde Stadscafé: Stadsklimaat, wat ga jij eraan doen? - BuurtNatuur030
Activiteit

Kom naar het Wilde Stadscafé: Stadsklimaat, wat ga jij eraan doen?

dinsdag 19 november 2024 , 20:00 - 21:30 uur
Bibliotheek Neude
Illustration

Heb jij weleens forse tegenwind gehad als je langs een hoog gebouw fietste of liep? Kon je als stadsbewoner in de zomer de slaap niet vatten omdat het veel te warm was in de slaapkamer? Dan heb je stadsklimaat aan den lijve ondervonden. Het stadsklimaat beschrijft hoe het weer en het klimaat zich in de stad anders gedragen dan op het platteland. Prof dr Sanda Lenzholzer, als hoogleraar landschapsarchitectuur verbonden aan de Universiteit Wageningen, vertelt waardoor hitte en wind worden veroorzaakt en dat er volop kansen zijn voor het verbeteren van het stadsklimaat. Ze biedt mogelijke oplossingen bij de inrichting van de stad. En ze bespreekt samen met het publiek wat iedereen kan doen in de eigen omgeving.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Sanda? Meld je aan via de website https://bit.ly/4fgwbFB van de bibliotheek Utrecht. De toegang is gratis.

Over de spreker
@Sanda Lenzholzer is opgeleid als landschapsarchitect en stedenbouwer en is sinds 20 jaar werkzaam aan de Universiteit Wageningen. Ze heeft het boek: ‘Het weer in de stad’ geschreven, over hoe stedelijk ontwerp het stadsklimaat bepaalt.
Sommige gemeenten en andere stakeholders op het gebied van ruimtelijke inrichting kloppen al bij haar aan met de vraag om advies over het verbeteren van met stadsklimaat. Maar het is nog geen brede beweging en het is Sanda’s missie om ‘Climate Responsive Urban Design’, zoals ze het zelf noemt, breder te implementeren. Ze hoopt dat dit binnen een paar jaar gemeengoed is bij het denken over stedelijke ontwikkelingen.

Het Wilde Stadscafé wordt georganiseerd door @Utrecht Natuurlijk, @Milieucentrum Utrecht, @GroenmoetjeDoen! en @Milieudefensie Utrecht. In samenwerking met @Bibliotheek Utrecht.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
https://bit.ly/4fgwbFB
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Voor de (jonge) groene en licht groene bewoners